27 августа 2013

Як заробити на рекламі блогеру-початківцю?

Дата публикации:
Якщо Ви зареєстрували свою сторінку чи створили групу вконтакті, і разом з цим розпочали вести свій блог, щоб знайомити своїх підписників з цікавою інформацією і тримати в курсі подій, то дана стаття саме для Вас.


Уже стандартом в addGroup стало розміщення музичних композицій в публікаціях. Тому натискайте на play і читайте далі...)




У кожного блогера-початківця рано чи пізно постане питання подальшої мотивації та матеріального підживлення його витрачених зусиль та творчої енергії. Адже, підтримка блогу та його спільноти читачів вимагає у молодого блогера витрачати добру частину свого вільного часу та ресурсів. А це постійні пошуки в інтернеті щось нового і цікавого по конкретній тематиці, підбір хороших та якісних фото чи відеоматеріалів з можливою подальшою обробкою у професійних програмах редакторах.


Викладаючи цікавий матеріал, Ви навряд чи будете вимагати від читача заплатити за доступ до статті чи пропонувати платну підписку до блогу. Погодьтесь, блог - це не друкований формат як газета чи журнал, які продаються в кіосках. Але Ви як блогер володієте всією площею своєї сторінки, і маєте можливість відчути себе в кріслі головного редактора, який вирішує, куди і в яку полосу піде той чи інший матеріал, а куди можна розмістити рекламу від спонсорів.


Кожному з нас відома фраза "Реклама - двигун торгівлі". У нашому випадку реклама - двигун блогу, або один з механізмів, який заставляє працювати двигун блогу. Але знайти рекламодавців, які б зі старту почали замовляти рекламні площі на Вашому блозі, майже не реально. І повірте, якщо Ви спочатку починаєте думати про те, щоб Ваш блог якомога швидше почав приносити гроші, то Ви приречені стати блогером-невдахою. В першу чергу Ви повинні думати про читача, щоб максимально зацікавити його стати постійним підписником Вашого блогу чи сторінки.


Участь у програмі Google Adsense дає можливість блогерам позбавитись від клопотів з пошуку рекламодавців, і здавати свої вільні площі для розміщення рекламних оголошень. Такі оголошення є релевантними, тобто для кожного читача блогу будуть відображатись тільки ті оголошення, тематика яких тісно пов'язана з інтересами кожного окремого підписника чи інтернет-користувача. Це безсумнівно великий ПЛЮС. Наприклад, одна й та сама реклама з продажу мобільного телефону може дратувати окремих читачів, а нова жіноча косметика й зовсім не зможе зацікавити чоловічу аудиторію читачів блогу. Ось як може виглядати рекламний блок:




Клікаючи на такі оголошення читачі дають змогу Вам заробляти від кількох євроцентів до кількох десятків Євро в день. Звичайно ж, це залежить від кількості читачів та підписників Вашого блогу, від кількості цікавих публікацій та від релевантності реклами. Приміром мій блог приносить мені близько 1€ на місяць і я кожному гостю вдячний, коли свою увагу звертають і на рекламні оголошення розміщені на сторінці. Але це зовсім не значить, що Ви не зможете заробляти більше. Я навіть впевнений, що Ви зможете досягти в своїх заробітках більшого!


Кілька порад по розміщенню оголошень Google Adsense


Реклама - в міру
Часто блогери так поспішають заробити на рекламі, що заповнюють рекламнини блоками практично все на сторінці. Повірте, читач зайшов на Ваш блог не заради реклами, а в результаті пошуків цікавого інформаційного матеріалу. І коли відкрита сторінка буде маячити перед очима різного роду рекламними оголошеннями, такий читач буде одноразовим гостем Вашого блогу. Разом з тим, згідно правил участі в програмі Google Adsense, власникам сайтів дозволяється розміщувати не більше трьох (3) блоків оголошень на одній сторінці.


Мінімум рекламних штучок



Не намагайтесь якось виділити рекламні блоки на Вашому блозі. Спливаючі оголошення, статично закріплені рекламні блоки в різних областях монітору, моргаючі символи в рекламних оголошеннях, тобто всякі доробки з застосуванням стилізації блоків недопустимі в програмі Google Adsense. В умовах участі в програмі Adsense забороняється вносити зміни в html-коди рекламних оголошень.



Не просіть і не мотивуйте
Не просіть ваших читачів натискати на рекламні банери чи посилання. Додаткові заохочення за такі дії також недопустимі. За таких обставин Ваш Google-аккаунт буде заблокований і в подальшому Ви не зможете приймати участь в програмі Adsense.



Дуже цікаво буде вислухати Вашу думку на цю тему.
Залишайте свої коментарі.


Комментировать ВКонтакте


Комментариев нет:

Популярное за последний месяц: