19 июля 2013

"Сократить ссылку". Cервіси скорочення URL-посилань

Дата публикации:
Ефективні публікації в записах та новинах на сторінках соціальних груп повинні бути змістовні, зрозумілі і не дуже багатослівні. Зрозуміло, що й посилання на блоги чи сторінки сторонніх сайтів повинні бути короткими і не займати великий шмат загального тексту повідомлення.

А як правильно скоротити посилання, якщо для пошукової оптимізації в назві URL сторінки вже включено  всі необхідні словосполучення.

Тому ми сьогодні поговоримо про сервіси скорочення URL-посилань...



Bitly - один з найпростіших і цікавий способів зберігати, ділитися і відкривати посилання з усього Інтернету.
Сервіс називає ці посилання bitmarks, і користувачі можуть використовувати Bitly, щоб зберігати, налаштовувати і ділитися ними. Bitly доступний як на веб-сайті, так і в розширеннях браузера, мобільного Інтернету, а також численні сторонні інструменти інтегровані з відкритої API. Bitly також підтримує роботу більше 10 000 користувацьких коротких URL-адрес і пропонує корпоративну платформу аналітики, яка допомагає веб-видавцям і брендам нарощувати їхній соціальний медіа трафік.

2. TinyURL - tinyurl.com (перейти на сторінку TinyURL)
Раніше саме цей сервіс використовувався в Твіттері за умовчанням. Виходячи з обмежень в наборі кількості символів в текстове повідомлення твіттеру і була необхідність у створенні такого сервісу.
Є можливість задати власне скорочене ім'я URL.

Для зручності кнопку сервісу також можна вмонтувати в тулбар вашого браузеру.
Розробники наголошують на забороні у використанні сервісу для розсилки спаму. Інакше сервісом будуть відключені згенеровані посилання. Послуга сервісу надається без будь-яких гарантій.

3. Ow.ly - (перейти на сторінку сервісу)
Це не лише простий скорочувач лінків, а й така собі соціальна панель, яка дозволяє ділитися сторінкою з друзями та змінювати її рейтинг.

Нажаль, для отримання й збереження скорочених посилань необхідно зареєструватись або залогінитись під користувачем твіттера.

Cкорочувач з поглибленими функціями моніторингу. За допомогою сервісу можна легко ділитись посиланнями в твіттері та фейсбуці.
Також є можливість встановити кнопку в тулбар браузера.

5. URLs.By (перейти на сторінку сервісу)
Досить зручний сервіс скорочення посилань.
Перевагами є відсутність реєстрацій, можливість створення власних назв посилань в форматі http://urls.by/назва, поширення посилання в соціальні мережі одразу зі сторінки сервісу. Скорочено понад 14 тисяч посилань.

6. Перший український сервіс скорочення посилань (з доволі кумедною адресою - fbi.pp.ua)
Зареєструвавшись сервіс пропонує користувачам додаткові можливості: обирати короткі лінки, встановлювати срок дії, приховувати адресу сайту або навіть захищати посилання паролем!
За наявності скарг від інших користувачів сервіс блокуватиме посилання.

Це далеко не весь список сервісів, які представлені на сьогодні в мережі. Але маючи завжди під рукою один-два зручні і постійні сервіси, ви завжди зможете скорочувати свої найдовші URL-посилання.

А якими сервісами користуєтесь ви?

Якщо Вам була цікава дана стаття, поділіться нею з друзями через наші соціальні закладки.

Комментировать ВКонтакте


Комментариев нет:

Популярное за последний месяц: