26 июля 2013

Avatan. Багатофункціональний безкоштовний фоторедактор вконтакті

Дата публикации:
Не кожен з нас вміє досконало працювати в фотошопі (Adobe Photoshop) або взагалі його не має в арсеналі своїх програм на комп'ютері. Та з розвитком онлайн-додатків та програм цього вже і не потрібно. Поговоримо про один з таких додатків вконтакті.

Знайомтесь - Avatan!

Сторінка додатку: vk.com/avatan



Відгук про користування додатком користувачем леськаНя з сайту irecommend.ru


Познайомилася з ним ще давно, півтора роки тому. Тоді фотошоп був нудним, тому я стала освоювати Adobe Photoshop CS. Нещодавно знайшла цей аватан, ну як недавно... Влітку)) Ну і вирішила зайти. Подивилася і офігіла, все кардинально змінилося. Дитячий фотошоп перетворився на цікаву і корисну річ.

Так, якщо порівнювати із звичайним фотошопом від Adobe, і безліччю проф. платних, то він програє в багатьох параметрах. Але ми зараз не про конкуренцію, а про сам сайт. Все досить зрозуміло навіть найтупішому нубу :)

Приємне оформлення сайту, дуже багато всяких ефектів, можливість створювати колажі, редагувати обличчя за допомогою ретушировки... А головне - безкоштовно!

Невелика інструкція:

Початкова сторінка виглядає так:


Для того, щоб почати редагування потрібно вибрати кнопку "відкрити", яка знаходиться на верхній панелі. Відкривши її, ми побачимо таке віконечко:


Натискаємо на нього. Фотошоп запропонує вам вибрати фотографію з комп'ютера. Виберіть фотографію і клацніть "відкрити" по вікну, де ви вибирали фотографію. Далі вас винесе в головний розділ фотошопу:



Нас винесло в сам фотошоп. У нас фотографія стоїть на пункті "Основи".

Основи - редагування фотографії: повороти, обрізка, різкість, зміна розміру, експозиції і т.д. Якщо вам потрібно обрізати, повернути, змінити колір або різкість натискайте на ці віконця, там відкриється така табличка з регулюванням різкості, кольору. Табличка з обрізом фотографій і т.д. Все досить просто.

Далі йде розділ "Прості фільтри"

Прості фільтри - зміна фотографії, можливість зробити її чорно - білу, контрастнішу. Так само там є пару ускладнених фільтрів, таких як чорно - білий фокус, малюнок олівцем і ін Також натискати на функцію і регулювати по табличці регулювання, якщо воно потрібно.

Далі у нас йде рамочка "Ефекти"

Ефекти - змінюють колір фотографії. Однотонні ефекти. Перехід робить або контрастніше ефект, або навпаки. Досить - таки цікаві ефекти представлені. Найчастіше користуюся "кіноплівці", "Чорним сонцем», «Класикою».


(На фото ефект "Класика")

Наступними за рахунком йдуть "Дії"

Дії - ускладнені ефекти, що мають різні відтінки відливів фото в залежності від переходу. Дуже класна річ, обожнюю такі. При натисканні можна побачити, як змінюється малюнок, доходячи до фінального рівня. За допомогою регулювання переходу підберіть те, що потрібно вам.

Далі ми спостерігаємо таку річ, як текстури.

Текстури - накладення крові, крапель води, градієнтів, неба, диму, квітів, абстракцій і відблисків. Також можна додати свою текстуру, якщо воно вам треба.

Потім у нас йдуть наклейки!

Наклейки - сердечка, накладні вії, написи. Використовую з них тільки трол-фейсом.

Потім йде графа текст.

Текст - можливість написати на вашій фотографії звернення або абсолютно будь-який текст різними шрифтом, розміром і кольором.

Далі йде рамочка "ретуш"

Ретуш - ретушіровка окремих частин обличчя і тіла. Приховати зморшки, живіт, прищі допоможе ефект очищення обличчя методом замазки особи й змащення чіткості фотографії. Чітко і яскраво висловити очі, вії і губи, поміняти колір очей і губ допоможуть функції: "Яскравість очей», «колір очей», «колір губ", "туш для вій". Придбати загар допоможе функція "засмага". Схуднути або клонувати окрему частину фото допоможуть функції "схуднення" і клонування.

Далі у нас йде рядок "Рамки"

Рамки - різні рамки під фотографії: сердечками, округлені кути і т.п.

Останній рядок "Додатково"

Додатково - дод. ефекти.

Зробивши все, що вам потрібно, натискайте на кнопку "Зберегти". У вас випливе таке віконечко:


Я вивела для себе перелік плюсів і мінусів:

Плюси:

  • Зручний
  • Безкоштовний
  • Безліч ефектів
  • Можливість створення колажу
  • Все зрозуміло і ясно
  • Чи не зависає
  • Можливість зберігати фотографії в соц.мережах
  • Фото високої якості
  • Наявність ефектів щодо виправлення дефектів обличчя і тіла
  • Ніякої реєстрації

Мінуси:
Щодо них - немає.

Звичайно, фотошоп не професійний, тому говорити про повне виправленні фігури або зовнішності і сенсу нема. За допомогою ФШ я дуже товстої подрузі замазали живіт, їй потрібно було навіщо - то. Аватан таке не може. Хоча у мене все там досить добре. Насчет другого підборіддя, скадок і т.п. Працюю над такими жахливими фото в професійних фотошоп, звичайно якісно прибрати в аватане можна але це так некрасиво, проте мені цього не потрібно, потрібно численним повним друзям, виглядає жахливо, частина фото просто змазано. А в проф. фотошопі можна все акуратно і красиво прибрати.

Джерело: http://irecommend.ru


Комментировать ВКонтакте


Комментариев нет:

Популярное за последний месяц: